Wednesday, July 11, 2012

Herbs in the kitchen

Στην ελληνική κουζίνα, τα αρωματικά φυτά είχαν πάντα μια εξέχουσα θέση, για να αρωματίσουν με το υπέροχο άρωμά τους μία σαλάτα, ένα φαγητό, ένα γλυκό ή κάποιο λικέρ. Μέχρι και πριν λίγο καιρό, προτιμούσαμε να τα χρησιμοποιούμε μόνο σε αποξηραμένη μορφή. Τελευταία όμως, η τάση στη μαγειρική επιβάλλει να τα χρησιμοποιούμε φρεσκοκομμένα  για να δώσουμε ένα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο φαγητό μας, αλλά και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις ευεργετικές του ιδιότητες. Έτσι, τη θέση των βάζων με τα αποξηραμένα βότανα,
 (για να διαβάσετε όλo το άρθρο, κάντε click στον τίτλο ή στο read more)
παίρνουν τώρα τα πολλά γλαστράκια μικρού και μεγάλου μεγέθους που φιλοξενούν τα φρέσκα αρωματικά φυτά μας. Πού θα τα τοποθετήσουμε όλα αυτα; Μα υπάρχει ιδανικότερο μέρος από το πρεβάζι του παραθύρου ή κάποιο άλλο φωτεινό σημείο μέσα στην κουζίνα μας; Νομίζω πως όχι!
 Φαντάσου όλα αυτά τα αρώματα να πλημμυρίζουν το χώρο.....Απλά υπέροχο!
 Κρέμασέ τα και ανάποδα.... Ναι καλά άκουσες, ανάποδα! 
Το sky planter είναι μια νέα εναλλακτική και πρωτότυπη λύση για όσους βλέπουν τα πράγματα με "άλλο μάτι"! 
Και για να μη νομίζεις ότι σε μια μοντέρνα κουζίνα δεν έχουν θέση, δες κι αυτό για να πειστείς!


images via designmuseumshop.com,minimalissimo.com,coowzy.com,achadosdedecoracao.blogspot.com,    birchandbird.com,lillablanka.blogspot.com
 

 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...